| 0 reacties ]

De waarde van de huizen in Spanje zijn met 8,2% gedaald ten opzichte van 2008. Dit geldt zowel voor nieuwe woningen als tweedehandswoningen.

Dit terwijl in 2004 nog een prijsstijging plaatsvond van 18% in drie maanden tijd. De marktwaarde van Spaanse huizen is daarmee gelijk aan het jaar 2006. Dit blijkt uit recente cijfers van het Ministerie van Volkshuisvesting. Het is een niet eerder vertoonde daling.

Een woning kost nu 1920,90 euro/m2. Een daling van 8,3% ten opzichte van een jaar geleden. In 2006 kostten de huizen nog 1940 euro/m2. Deze prijsdaling laat zich, behalve in Ceuta en Melilla, in geheel Spanje zien.

De regio Castilla- La Mancha leidt het sterkst onder de prijsdaling met een daling van 12,6%. De huizenwaarde in Catalonië daalde daarentegen minder ten opzichte van de rest van Spanje met 7,2%. In de regio Barcelona bleef de prijsdaling beperkt tot 6,9%.

Spaans nieuws

0 reacties

Een reactie posten

Nederlandstalige makelaar in Tenerife

Welkom op de immo-site van Centro Inmobiliario Tenerife, erkend immobiliënmakelaar met een goede reputatie voor kopen, verkopen, huren of verhuren van onroerend goed zoals een appartement, huis, grond in het zuiden van Tenerife, Canarische eilanden.

Wij zijn actief in de gebieden van Palm-Mar, Los Cristianos, Las Americas, El Duque, La Caleta tot Golf Costa Adeje.

Centro Inmobiliario is tevens aktief in projektontwikkeling. Dankzij deze ervaring met eigen bouwpromoties alsook door onze nauwe samenwerking met andere projectontwikkelaars, kunnen we een groot aantal nieuwe projecten aanbieden tegen de meest voordelige prijzen.

Ons team

Al onze medewerkers spreken Nederlands. Bovendien bieden wij onze klanten een uitstekend rendement op hun investering door verhuur of verkoop van hun eigendom of tweede verblijf.

Wenst u uw eigendom te verkopen of te verhuren of zoekt u een appartement, een huis, een grond of een bedrijfsgebouw? Bij ons kan u rekenen op een bekwaam en gemotiveerd team van vastgoedspecialisten. Een dynamisch team onder leiding van zaakvoerder Filip Hoste voor wie het vastgoedgebeuren in Tenerife reeds 15 jaar een passie is.

Onze diensten

Indien u via gerenommeerde Spaanse, Belgische of Nederlandse makelaars een onroerend goed koopt dan zult u niet snel te maken krijgen met problemen. Bij de aankoop van een beleggingspand of vastgoedportefeuille is het aan te raden u te laten begeleiden door een gedegen partij met kennis van zaken. SecondHome Tenerife heeft alle vastgoedspecialisten in huis en biedt u de mogelijkheid van deze ervaring, vakkennis en handelsinzicht gebruik te maken. Het is erg belangrijk om u goed te laten informeren over eventuele valkuilen bij het kopen van onroerend goed.